Loopbaancheck

 

 

Werknemers kunnen uit het arbeidsproces raken, niet meer of onvoldoende functioneren op hun huidige werkplek of gewoon toe zijn aan een andere uitdaging. Met een loopbaancheck krijgt men inzicht als het gaat om loopbaanproblemen: Zit ik nog wel op de goede plek?

Doel

Het doel van de Loopbaancheck is het bevorderen van de duurzame inzetbaarheid voor werknemers die onder de cao voor het Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbedrijf vallen. Medewerkers boven de 40 jaar hebben het recht één keer in de 5 jaar gebruik maken van een Loopbaancheck. Tijdens de Loopbaancheck wordt de situatie van de werknemer in kaart gebracht middels een gesprek met een loopbaancoach, wanneer noodzakelijk gevolgd door een advies over een eventueel passend vervolggesprek. Een Loopbaancheck is een inventariserend gesprek:

  • Het overzien van de loopbaan tot nu toe, welke bewuste en onbewuste keuzes gemaakt zijn en welke eventueel nog gemaakt moeten of kunnen worden.
  • Het in beeld brengen van kansen binnen de eigen loopbaan en wat daarvoor gedaan moet worden.
  • Het in kaart brengen van eventuele fysieke, psychische en psychosociale belemmeringen en bedreigingen.
  • Een advies over welke vorm van ondersteuning/begeleiding mogelijk dan wel noodzakelijk zou kunnen zijn om het welbevinden van de werknemer te verbeteren in zijn of haar eigen baan bij eigen werkgever, in zijn of haar eigen baan of een andere baan bij een andere werkgever. In geval van medische klachten een doorverwijzing naar de bedrijfsarts.

Als u n.a.v. bijvoorbeeld een functioneringsgesprek uw medewerker wil aanmelden voor een loopbaancheck kunt u dit aanmeldingsformulier invullen en mailen naar: loopbaancheck@fourstar.nl

Werknemers:

Wanneer uw werkgever u aanmeld voor een loopbaancheck krijgt u een uitvoerig gesprek met een adviseur. Om goed voorbereid het gesprek in te gaan is het belangrijk een vragenlijst in te vullen wat gebruikt kan worden als leidraad voor het gesprek.

Deze vragenlijst kunt u HIER invullen.