Loopbaancheck

 

Loopbaancheck: zitten uw medewerkers nog op de juiste plek?

Uw medewerkers werken niet voor niets bij u: u heeft ze aangenomen omdat ze in het team passen en goed zijn in hun werk, of juist de potentie hebben om te groeien. Het kan natuurlijk voorkomen dat deze medewerkers toch niet meer functioneren op de werkvloer. Wat doet u dan?

Stel dat uit een functioneringsgesprek blijkt dat een medewerker niet meer goed op zijn plek zit, dan kunt u als werkgever hier een gesprek met uw medewerker over voeren. Komen jullie er samen niet uit of heeft de medewerker een extern loopbaanadvies nodig, dan kunt u een loopbaancheck aanbieden. Met deze check krijgt uw medewerker inzicht in eventuele loopbaanproblemen en of hij nog wel op de goede plek zit. U, uw werknemer en de loopbaancoach zoeken samen naar een oplossing om het doel te bereiken en streven naar maximaal resultaat én duurzame inzetbaarheid.

Waar bestaat een loopbaancheck uit?

De loopbaancheck bestaat uit een gesprek tussen de loopbaancoach en uw medewerker. Tijdens dit gesprek richt de coach zich op de relevante voorgeschiedenis, de actuele loopbaansituatie en op de persoonlijke situatie (sociaal, economisch en psychisch) van uw medewerker. Op deze manier worden eventuele problemen duidelijk in beeld gebracht.

Naar aanleiding van de uitkomst van de loopbaancheck worden er eventuele vervolggesprekken ingepland, zodat de werknemer het advies ook daadwerkelijk vorm kan geven.

Hoe kan ik mijn medewerker aanmelden?

Na overleg met uw medewerker, kunt u deze aanmelden door een e-mail te sturen aan loopbaancheck@fourstar.nl of door het contactformulier in te vullen op fourstar.nl/schilders/loopbaancheck. Wij nemen contact met u op om een afspraak voor uw medewerker in te plannen.

Als u n.a.v. bijvoorbeeld een functioneringsgesprek uw medewerker wil aanmelden voor een loopbaancheck kunt u dit aanmeldingsformulier invullen en mailen naar: loopbaancheck@fourstar.nl

Spelregels van de loopbaancheck

  • Uw medewerker moet door u, zijn werkgever, voor de loopbaancheck aangemeld worden naar aanleiding van een functioneringsgesprek.
  • De loopbaancheck is geen vervanging van het tweede spoortraject bij re-integratie van zieke medewerkers.
  • De loopbaancheck kost ongeveer één uur van uw medewerkers tijd en zal onder kantoortijd plaatsvinden.
  • Er zijn geen kosten aan de loopbaancheck verbonden,

Werknemers:

Wanneer uw werkgever u aanmeldt voor een loopbaancheck krijgt u een uitvoerig gesprek met een adviseur. Om goed voorbereid het gesprek in te gaan is het belangrijk een vragenlijst in te vullen wat gebruikt kan worden als leidraad voor het gesprek.

Deze vragenlijst kunt u HIER invullen.