Een burn-out zet de boel in beweging

Een burn-out zet de boel in beweging

Medewerkers die na een langere ziekteperiode terugkeren, kunnen niet altijd meer op het niveau werken zoals ze dat gewend waren. Een verwarrende periode voor de werknemer met angst om de baan te verliezen. 

Re-integratieconsulent bij FourstaR, Carla Hartman schept direct duidelijkheid: “Als je ziek bent, kan niemand je ontslaan. Dat wil je werkgever waarschijnlijk ook helemaal niet. Hij wil dat je snel weer beter wordt en je weer je werk kunt hervatten waar je zo goed in bent.”

Meenemen aan de hand
Een werkgever zal er alles aan doen om de medewerker na een ziekteperiode te helpen re-integreren. Dat is hij wettelijk verplicht. Als je niet binnen het bedrijf terug kunt omdat het werk te belastend is, dan zoekt hij mee naar mogelijkheden buiten het bedrijf. Een re-integratieconsulent neemt je aan de hand mee om te laten zien wat wél kan. 

Perspectief bieden
“Mensen zijn vaak onzeker als ze na lange tijd weer aan het arbeidsproces deelnemen. Bijvoorbeeld na een burn-out vraagt dit om aanpassingen, maar ook bijvoorbeeld na een ernstige ziekte, traumatische ervaring of ongeluk. Wat kun je allemaal nog en wat lukt nog niet. Niet alleen de werknemer moet hier aan wennen, ook de omgeving.” Carla helpt mensen om het vertrouwen terug te krijgen.

Franka weet daar alles van. Zij is ontwerpster bij een reclamebureau en heeft van haar hobby haar werk gemaakt. “Ik werkte keihard en had het prima naar mijn zin bij het reclamebureau.”
Totdat ze opeens niets meer kon. Totaal afgebrand komt ze plotseling thuis te zitten. Ze denkt terug: “Na een zwarte periode en een traject van psychologen stelde de arbo-arts voor dat ik weer voorzichtig aan de slag kon gaan. Carla begeleidde me daarin. Zij haalde me van de bank af door me perspectief te bieden. Ze legde uit hoe ik voorzichtig weer in beweging kon komen. Dat deed me goed.”

Roer omgooien
Om aan het werkritme te wennen heeft Franka gebruikgemaakt van een tijdelijke werkplek elders om haar belastbaarheid te vergroten. “Gewoon verstand op nul en licht administratief werk doen. Cijfers vond ik altijd al leuk. Ik voelde me steeds sterker worden en langzaam vond ik mezelf terug.”
Franka vervolgt: “Lang verhaal kort: ik kwam sterker terug. Die burn-out deed me beseffen dat het roer om moest. Pas nu zie ik in dat het niet goed zat op mijn werk. Continu die stress en deadlines. Het kwam er allemaal uit toen ik tijdens de burn-out teruggeworpen werd op mezelf. Dít wilde ik niet meer. Nooit gedacht dat ik dit ooit zou zeggen, maar de burn-out was nodig om dingen in beweging te zetten.”

Coachingsgesprekken
Om te kijken waar Franka’s talenten, kwaliteiten en interesses nog meer liggen deed Franka een beroepskeuzetest. Deze wees uit wat ze eigenlijk altijd al wilde: met cijfers bezig zijn. “Carla liet me zien wat voor banen daarin te krijgen zijn. Mijn baas betaalde een opleiding die ik vanuit huis mocht doen zodat ik ook tijd zou hebben om verder aan mezelf te werken. Carla bracht me sollicitatietechnieken bij, ik maakte een mooie profielfoto en kocht leuke kleren. Ik kreeg goed de tijd en voelde me daardoor vrij snel als herboren. Ik werk ik nu drie dagen per week bij een accountant. En de rest van de tijd heb ik tijd voor mijn hobby: ontwerpen.”

Consulenten
Ben je benieuwd of jij goed zit waar je zit? Ga gerust een coachingsgesprek aan. Baat het niet dan schaadt het niet. Voel je vrij om een afspraak te maken met een van de consulenten van FourstaR.

Geen Commentaar

Sorry, het reactieformulier is gesloten op dit moment.