Effectief en plezierig thuis werken

Effectief en plezierig thuis werken

Vanwege de actuele situatie worden we opgeroepen om vooral thuis te werken. Veel mensen werken al regelmatig af en toe thuis, maar nu geldt voor velen dat ‘af en toe’ vervangen wordt door langere, aaneengesloten tijd. Hoe blijf je dan effectief en houd je plezier in je werk? 

FourstaR geeft je enkele tips:  

Plan je werk
Wie geen schema maakt, komt vaak in een chaos terecht waarin prioriteiten niet duidelijk zijn. Maak duidelijke afspraken met jezelf, te beginnen met het vaststellen van uren dat je aan het werk bent. Het voorkomt dat je tussendoor privé activiteiten onderneemt, maar ook dat je in de avonduren doorgaat. 

Deel je dag in
Werk ‘s ochtends aan taken die concentratie vragen, en plan telefoontjes of digitale meetings in de middag. Het voordeel van een thuiswerkdag is dat focus vaak ook écht focus betekent.  

Pauzeer
Gun jezelf op gezette tijden een break voor koffie, thee en lunch. Loop een rondje en neem even afstand. Daarmee bouw je het energieniveau weer op. 

Maak je grenzen duidelijk aan anderen
Om ervoor te zorgen dat je daadwerkelijk ongestoord kunt werken, is het belangrijk dat ook anderen weten dat je niet vrij bent. Leg uit aan je huisgenoten wel thuis bent, maar aan het werk. 

Onderhoud je contacten met collega’s.
Blijf via telefoon e.d. regelmatig in contact met je collega’s.  

En geniet dat je even geen last hebt van files! 

Geen Commentaar

Sorry, het reactieformulier is gesloten op dit moment.