Voorkom een burn-out pandemie

Voorkom een burn-out pandemie

Als de corona pandemie is ingedamd, is de kans groot dat er een burn-out pandemie volgt. Maandenlang thuiswerken, het hele gezin continu om je heen, geen collega’s om een praatje mee te maken, uitjes of andere gezelligheid. De structuur is volledig weggevallen want werk is privé en andersom. Dat geeft stress en dat kan zomaar een burn-out tot gevolg hebben.

Op zich kunnen we best tegen een stootje, maar voor heel wat mensen is dit isolement de spreekwoordelijke druppel. Een beetje stress is te dragen, heb je te veel stress dan kun je overspannen raken. Dan is het de hoogste tijd om rust te pakken. Neem je niet op tijd die broodnodige ontspanning en houdt de stress langer aan? Dan loop je het risico op een burn-out. Je wil nog wel, maar je kúnt niet meer. De accu is écht leeg. Daar hebben we gelijk het verschil met een depressie: dan kun je nog wel, maar je wilt niet meer.

Wat is een burn-out?
Burn-outs heb je in verschillende vormen met uiteenliggende klachten die elk hun eigen aanpak nodig hebben. Het komt erop neer dat je té lang stress hebt gehad en eerdere signalen genegeerd hebt. Lichamelijk en psychisch ben je op. Je hebt geen energie, geen motivatie: je bent opgebrand. De range aan burn-out klachten is niet mals: huilerig, slaapproblemen, hyperventilatie, moe, paniekaanvallen, hoofdpijn, buikpijn, concentratieproblemen en onzekerheid. We zien burn-outs in alle lagen van de bevolking voorkomen, maar opvallend is dat het vaak mensen treft met eigenschappen als perfectionistisch, niet goed los kunnen laten, minder goed kunnen relativeren.

Burn-out voorkomen
Doordat een burn-out zich opbouwt, zijn er signalen aan vooraf gegaan. Net als vaak het geval, geldt hier ook: voorkomen is beter dan genezen. Hier ligt ook een belangrijke taak van de omgeving en dus ook de werkgever. Met coachingstrajecten leren de FourstaR coaches werkgevers hoe ze vroegtijdig burn-out signalen kunnen herkennen. Dat is nog een hele uitdaging nu veel mensen thuiswerken. Het valt nu veel minder op als iemand afwezig reageert of de hele week dezelfde kleren draagt. Zonde, want hoe eerder actie ondernomen wordt, hoe eerder iemand geholpen kan worden en beter is.

Burn-out herstel
Herstel van een burn-out begint bij het vragen van hulp. Hoe eerder dat gebeurt, hoe beter. Het is vaak al helend als iemand van buitenaf een luisterend oor biedt. Iedere burn-out is anders en zelden is het enkel ‘stress op het werk’ de oorzaak. Vaak speelt er meer. Daarom kijken de burn-out coaches van FourstaR ook altijd naar de persoonlijke situatie: Hoe gelukkig is iemand op het werk en hoe is de thuissituatie?

Vertrouwen terugwinnen
De psychologen en coaches van FourstaR staan niet te lang stil bij wat afgebrande medewerkers níet kunnen, maar richten zich op wat wél kan. Ze proberen iemand al snel van de bank te krijgen. Met een actieve houding belastbaarheid opbouwen. Het is voor een herstel belangrijk om snel weer in actie te komen met oefeningen en opdrachten. En zodra dat de situatie dit toelaat, zoeken we een werkervaringsplek om mensen weer vertrouwen te geven. Het doel is mensen terug te krijgen naar een passende werkplek, maar op zijn tijd. Daarom trainen en coachen we niet alleen de medewerker, maar ook de werkgever.

Eerlijk en open
Kan of wil iemand na een burn-out niet meer terug naar zijn huidige functie of ziet een werkgever dit niet meer zitten. Dan begeleiden we graag bij een re-integratie of outplacementtraject op maat.  Altijd eerlijk en open. Naar zowel werkgever als werknemer.

Neem contact op met FourstaR
Vaak heeft iemand met een burn-out een hele eigen werkelijkheid ontwikkeld die niets meer te maken heeft met feiten. Ze denken dat ze niets kunnen. FourstaR heeft een palet aan burn-out & werk coaches, jobhunters, re-integratieconsulenten & psychologen die met persoonlijkheidsonderzoeken, beroepskeuzetesten & intelligentietesten kunnen onderzoeken wat ontwikkeldoelen kunnen. Neem gerust vrijblijvend contact op.

Geen Commentaar

Sorry, het reactieformulier is gesloten op dit moment.