Haalbaarheids- onderzoeken

Een haalbaarheidsonderzoek wordt verricht bij cliënten die nauwelijks tot geen benutbare mogelijkheden hebben, maar die vanuit de WVP wel moeten re-integreren via een traject. Meestal worden de cliënten aangemeld voor een haalbaarheidsonderzoek als het 2e spoor traject ingezet zou moeten worden.

Via een haalbaarheidsonderzoek wil de werkgever kunnen aantonen dat de inspanningen in een 2e spoor traject geen resultaat gaat opleveren, maar dat het wel inspanningen van zowel cliënt als werkgever kost. Het haalbaarheidsonderzoek wordt opgesteld op basis van:

  • Bestudering van de FML, Terugkoppeling (TK) van bedrijfsarts (BA) en het arbeidsdeskundig (AD)-rapport.
  • Nadere telefonische informatie via de werkgever
  • Onderzoek naar beschikbare vacatures in de omgeving van de cliënt (binnen een straal van 30 km, of minder afhankelijk van de belastbaarheid van de cliënt)
  • Intakegesprek
  • Uitwerken van het haalbaarheidsonderzoek in een rapport met de onderzoeksresultaten van de mogelijke vacatures (in de praktijk meestal een opsomming van welke vacatures er beschikbaar zijn en waarom die niet passend zijn) een conclusie en advies.

Vragen?

Heb je vragen? Je kunt contact opnemen met een van onze medewerkers

ook interessant voor Re-integratie

waar fourstar mij ook mee kan helpen

“We zien re-integratie als ‘werken met mensen door mensen’. Omdat we geloven dat er een plek is op de arbeidsmarkt voor iedereen in Nederland. Dat is onze drijfveer.”

Serena Praet - Directeur FourstaR

Fourstar werkt trots samen met: