Een 2e kans voor mensen én grondstoffen

Een 2e kans voor mensen én grondstoffen

Het is logisch dat je na een langere ziekteperiode niet gelijk weer volop in het werk kan duiken. Dat hoeft ook niet. Je mag rustig beginnen op een werkplek binnen of buiten de eigen werkgever. Zo kun je op je gemak wennen aan het werkritme. 

FourstaR heeft verschillende plekken waar je in je eigen tempo kunt opstarten. In Utrecht hebben ze bijvoorbeeld een samenwerkingsovereenkomst met het bedrijf i-did. “In 3 tot 6 maanden coacht en begeleidt i-did werknemers, die een jaar lang door diverse redenen niet aan het arbeidsproces deel hebben kunnen nemen, terug naar de eigen functie. “Wij kijken -op advies van de bedrijfsarts of arbeidsdeskundige- welke stappen we vervolgens kunnen zetten,” legt Mieke van Dongen uit. Zij is re-integratieconsulent bij FourstaR.

Bedrijfskleding recyclen
Jaqueline was wegens een burn-out voor langere tijd uitgevallen en startte bij i-did weer op. “Het is een tijdelijke werkplek, maar ik had hier best langer willen blijven,” vertelt ze. De mensen bij i-did maken van onder andere oude bedrijfskleding, zoals van KLM en Defensie vilt. Van dit vilt worden tassen, relatiegeschenken en akoestisch interieur gemaakt. Niet alleen mensen krijgen hier een tweede kans, maar ook de grondstoffen,” lacht ze.

Inspirerende omgeving
Mieke vult aan: “Het is een inspirerende omgeving bij i-did. De kleuren groen van Defensie en blauw van de KLM blijven herkenbaar. Leuk om te weten is dat er verschillende kleuren groen zijn. Lichtgroen vilt is bijvoorbeeld gemaakt van uniformen van militairen die in Afghanistan gezeten hebben.” 

Ontspannen sfeer
i-did is een veilige omgeving, waar geen werkdruk is. De coach van i-did houdt vinger aan de pols en checkt hoe iemand zich voelt die aan het re-integreren is. Er heerst een ontspannen sfeer en regelmatig gaan de werknemers lekker even naar buiten om de benen te strekken. Mieke verduidelijkt: “Het is niet de bedoeling om zoveel mogelijk producten te maken op een dag, maar om weer te wennen aan het werkende leven.”

Zelfvertrouwen
FourstaR heeft de eindverantwoording over de mensen die een tijdelijke werkplek hebben bij i-did. Mieke weet: “Het doet iets met je als je langere tijd niet werkt. Je bent niet meer gewend om op tijd je bed uit te komen en onder de mensen te zijn. Vaak heeft het zelfvertrouwen een deuk gehad. Het voelt dan goed om begeleidt weer in het werkritme te komen. Zeker als het een bedrijf betreft dat stoffen recyclet in plaats van ze vernietigt.” 

Mondkapjes
Tijdens een deel van de coronapandemie lag het werk bij i-did stil en zaten de werknemers die hier hun tijdelijk onderkomen hadden gevonden noodgedwongen weer thuis. “Tijdens de eerste coronagolf is het personeel van KLM ‘ingevlogen’ om mondkapjes en jassen voor de zorg te maken.” weet Mieke. “Dat noem ik nog eens betekenisvol!”

Geen Commentaar

Sorry, het reactieformulier is gesloten op dit moment.