Het nut en de noodzaak van loopbaanontwikkeladvies

Het nut en de noodzaak van loopbaanontwikkeladvies

Eind vorig jaar waren er vanuit de overheid 50.000 gratis ontwikkeladviestrajecten te vergeven. Iedereen tussen 18 en 67 jaar mocht gratis een ontwikkeladviestraject starten. Mensen waarbij de baan vanwege COVID-19 onzeker was. maakten hier gebruik van. Ook zzp ‘ers die de opdrachten terug zagen lopen en werknemers die gewoon een plan B wilden, deden er hun voordeel mee. 

Baas over je loopbaan
Of de overheid, de werkgever of jij zélf zo’n ontwikkeladvies bekostigt, het is voor iedereen zeer de moeite waard om regelmatig je job onder een vergrootglas te leggen. “Het is heel gezond om te kijken waar je staat en wat dit voor de toekomst betekent,” weet re-integratieconsulent van FourstaR, Carla van Dam. “Je bent per slot van rekening zelf baas over je loopbaan. Pak die verantwoordelijkheid. Kijk wat je wilt ontwikkelen en wat daarvoor nodig is,” tipt ze. 

Kom uit de gouden kooi
In COVID-tijd zie je dat mensen meer reflecteren. Ze twijfelen vaker over wonen, werken en relaties. Ze vragen zich meer dan ooit af waar ze nu eigenlijk écht energie van krijgen. Vaak doen mensen wat ze doen omdat het nu eenmaal zo gelopen is. “Ik zie mensen die vastzitten in een baan omdat ze ooit een bepaalde opleiding gedaan hebben en aansluitend een baan in die richting zijn ingerold. Op een gegeven moment heb je ervaring in een bepaalde functie en kijk je niet meer verder naar andere mogelijkheden. Zeker als het salaris goed is, blijf je vaak waar je zit. Doodzonde,” vindt Carla. Zeker als je blijft vanwege goede arbeidsvoorwaarden. “Een salaris geeft nooit de vervulling die je zoekt, dus mocht je gevangen zitten in een gouden kooi: kom eruit.”

Vertrouwen
Een ontwikkeltraject geeft een beeld van je talenten en kwaliteiten en legt tegelijkertijd je beperkingen en belemmeringen bloot. “Kijk wat je wil ontwikkelen en wat daarvoor nodig is. Het levert altijd iets op als je in beweging komt,” vertelt Carla. Zij bespreekt zowel korte als lange termijn wensen en samen met de deelnemer bekijkt ze welke haalbare loopbaanstap realistisch is. “Als je dat weet, moet je hem ook daadwerkelijk zetten. Dat vraagt om lef en daar heb je begeleiding bij nodig. Iemand die je vertrouwen geeft. Vaak zeggen mensen: ‘had ik dat maar eerder gedaan’.” 

Investeren in eigen loopbaan
Carla vindt het maar vreemd dat mensen investeren in auto’s, huizen en vakanties, maar niet in hun loopbaan. Dat er behoefte is aan ontwikkeladviestrajecten bleek eind vorig jaar wel toen de 50.000 loopbaanadviesaanvragen binnen één dag vergeven waren.
Carla gelooft in levenslange employability. “Meer werkgevers zouden naar mijn idee een loopbaanregeling moeten aanbieden aan hun medewerkers. Het is voor zowel werkgever als werknemer belangrijk om continu te investeren in een duurzame werkplek.”

Onwikkeladvies
Vraag jij je af hoe jij een duurzame werkplek kunt realiseren? Neem contact op met Fourstar en bel 088-030 56 00 voor een ontwikkeladvies.

Geen Commentaar

Sorry, het reactieformulier is gesloten op dit moment.