Hoe kom je aan goede sollicitatievaardigheden?

Hoe kom je aan goede sollicitatievaardigheden?

Je bent op zoek naar een andere baan, omdat je werk stopt, of omdat je je huidige baan niet meer kunt uitvoeren. Dit betekent dat je gaat solliciteren op externe banen. Maar hoe doe je dat? Zeker voor mensen die járen bij dezelfde werkgevers hebben gewerkt, kan dat een hele opgave zijn. Gelukkig hoef je dit niet alleen te doen

Samen met de re-integratie consulent heb je gezocht naar een passende functie die aansluit bij je belastbaarheid. En dan komt het moment: solliciteren. Dat vraagt om een cv en een goede motivatiebrief. Dat kan voor sommigen best een drempel zijn. Zeker als een cliënt al langer uit de roulatie is geweest, is het zelfvertrouwen niet altijd om over naar huis te schrijven. Hoe kun je jezelf dan goed ‘verkopen’ aan iemand die je niet kent. Gelukkig krijg je bij een FourstaR-traject tools aangeboden waarin je sollicitatievaardig wordt gemaakt.

Meer opvallen
Re-integratieconsulent van FourstaR, Marjolein Baars, vertelt: “We starten met het cv. Soms is dit een kwestie van een bestaand cv bijwerken. Als iemand echt van scratch af aan moet starten, vraag ik de cliënt uit over werkervaring en opleiding en maak ik het eerste opzetje. Om te achterhalen waar competenties zitten, doe ik bepaalde testen.” En dan volgt de motivatiebrief. “Ook als hier niet om gevraagd wordt, adviseer ik deze tóch toe te voegen. Mét brief valt een sollicitant namelijk gelijk beter op.”

Fundament voor passende functie
Los van de sollicitatiebegeleiding van een re-integratieconsulent, geeft FourstaR ook sollicitatietrainingen. Je leert onder meer hoe je aan passende vacatures komt, hoe je een sollicitatiebrief goed afstemt op de vacature en hoe je een goede brief opbouwt. Voordat een cliënt daadwerkelijk gaat solliciteren, ligt er in elk geval een goed cv en motivatiebrief. Hét fundament om aan een passende functie te komen. 

10 waardevolle sollicitatietips 

  • Houd de brief en het cv kort en bondig.
  • Stem de brief af op de vacature.
  • Benadruk welke competenties of eigenschappen wél aansluiten.
  • Maak steeds een nieuwe brief (werk niet vanuit een standaardbrief).
  • Denk na over de lay-out van brief en het cv (kijk wat bij jezelf past, maar ook bij het bedrijf).
  • Plaats een profielfoto op het cv. (een gezicht zorgt voor een connectie).
  • Neem een persoonlijk profiel op in het cv (een elevator pitch).
  • Praat met iemand in je omgeving waarom je op een functie aast bij dát bedrijf.
  • Heb je LinkedIn? Zorg dat e.e.a. overeenkomt.
  • Check even wat er (voor minder handige zaken) op je socials staat.

Voorbereiden
Is het moment daar dat een sollicitant wordt uitgenodigd? Dan oefent de consulent met sollicitatiegesprekken voeren. “Veel vragen kun je van tevoren zien aankomen, dus die bereiden we voor. Ik speelt de recruiter. Om het wat lastiger te maken, zet ik soms ook een collega in. We oefenen tot iemand er klaar is en zich sterk genoeg voelt om het daadwerkelijke sollicitatiegesprek in te gaan.” 

Passende banen
Het is altijd spannend wat je wel vertelt in een gesprek en wat niet? Bepaalde zaken mag een sollicitant niet achterhouden, maar het hele levensverhaal op tafel gooien hoeft ook weer niet. “Ik adviseer altijd om eerlijk te zijn, een positieve draai te geven aan de minder positieve zaken en in te gaan op wat wél kan. We solliciteren alleen naar passende banen dus de functie past. Accepteert een werkgever bepaalde zaken niet dan zit je niet op de juiste plek. Zo simpel is het.” 

Meegenieten
Marjolein merkt keer op keer dat mensen dankbaar zijn voor de sollicitatiehulp die ze krijgen. “Ik ga vaak een traject van een jaar met iemand aan en in die tijd bouw je een band op. Dat betekent natuurlijk dat ik meegeniet als iemand uiteindelijk op de juiste plek terechtkomt. Ik ga dan aan het eind van de dag met een voldaan gevoel naar huis.”

Geen Commentaar

Sorry, het reactieformulier is gesloten op dit moment.