Iedereen verdient een tweede kans

Iedereen verdient een tweede kans

“In oktober 2019 sprak ik Wouter de Rijk voor het eerst op zijn huisadres in Axel. Een jonge man van 37 jaar met een passie voor het chauffeurswerk. Het liefst op een vrachtwagen, een trekker met oplegger. Fantastisch vond hij dat,” denkt Maurits Kempees terug. Hij is senior bedrijfsadviseur/consulent bij FourstaR.

 

Maurits vertelt: “Wouter wilde ook wel koerier of besteller worden, maar dat was dan wel plan B. Nee, vrachtwagenchauffeur dat was hij namelijk ook geweest tijdens zijn uitzending van 13 maanden als militair in Afghanistan en Bosnië. Toen hij als veteraan terugkwam in Nederland heeft hij nog gewerkt als vrachtwagenchauffeur, maar vanwege medische beperkingen voor langere tijd niet meer kunnen werken.

Opleiding
Wouter liet zijn ‘code 95’ vervallen en zijn groot rijbewijs werd on hold gezet. Om weer als vrachtwagenchauffeur te kunnen rijden moest Wouter zijn code 95 met de daaraan gekoppelde eisen opnieuw gaan halen waardoor zijn groot rijbewijs weer geactiveerd kon worden. Hij kan met toestemming en de financiering van het ABP aan de opleiding beginnen.

 

Coronapandemie
Helaas breekt de coronapandemie uit wat de opleiding heeft vertraagd. Per 11 mei-2020 worden de coronamaatregelen versoepeld. Eind mei 2020 wordt de planning duidelijk en Wouter kan in de maanden juni en juli 2020 beginnen aan de diverse onderdelen die nodig zijn voor het behalen van Code 95.

Enthousiasme
Wouter heeft in juli/augustus 2020 diverse examens en rondt deze allemaal met goed gevolg af. Met zijn motivatie, wil om weer te gaan werken en enthousiasme was ik ervan overtuigd dat we een werkgever zouden vinden. Toch heeft het, mede door de Coronamaatregelen, nog een maand of drie geduurd. In december 2020 kwam hij in contact met Tamara Amian, HR-manager van Van Opdorp Transportgroep Sas van Gent.


Tekort aan goede chauffeurs
Tamara vertelt: “Maurits benaderde mij en stelde Wouter aan mij voor op de vacature van chauffeur. Maurits heeft mij goed geïnformeerd over Wouter zijn situatie en hij heeft me ervan overtuigd om hem uit te nodigen voor een kennismakingsgesprek. Het chauffeurstekort is enorm toegenomen en ik heb altijd geleerd dat iedereen in het leven een tweede kans moet krijgen.”

Terug in het werkende leven
Na het gesprek was Tamara enthousiast! “Wouter was in het bezit van al zijn rijbewijzen en had al wat ervaring als chauffeur. Hij heeft eerst een dag meegereden met onze chauffeur om eens een kijkje in de keuken te nemen” De mentorchauffeurs van Van Opdorp hebben Wouter de eerste weken wegwijs gemaakt. “Wouter heeft een wat langzamere start gehad dan andere chauffeurs, maar de laatste weken ontvingen we zelfs complimenten! Hij is weer helemaal terug en ik ben heel blij dat Van Opdorp Transportgroep hem de kans gegeven heeft om weer terug te keren in het werkende leven.”

Een trotse Wouter sinds 04-01-2021 werkzaam als vrachtwagenchauffeur bij Van Opdorp Transportgroep.

Geen Commentaar

Sorry, het reactieformulier is gesloten op dit moment.