Outplacement opent deuren

Outplacement opent deuren

Je hebt het naar je zin op je werk. Jou kan niets gebeuren. Maar dan opeens gebeurt het onvermijdelijke: je werk houdt op te bestaan. Wat nu? Omdat je niet van de lucht kunt leven, zit er niets anders op dan op zoek te gaan naar een andere baan. In een outplacementtraject coacht FourstaR je naar een nieuwe werkplek.

Rainier Nuijten is operationeel manager bij FourstaR en vertelt: “Hartstikke heftig natuurlijk als je er opeens uit ligt. Die onzekerheid die daar vaak mee gepaard gaat, proberen we in te perken. Het is voor veel mensen lastig om hun huidige baan los te laten. Het is niet makkelijk om de kracht te verzamelen om jezelf opnieuw te ontdekken en te onderzoeken wat je wilt en kunt. De een doet dat heel snel, de ander heeft hier langer de tijd voor nodig. De een wil terug in een soortgelijke functie, de ander wil totaal iets anders gaan doen. Daarom is een outplacement altijd maatwerk.”

Duurzame functie
Als deze rouwfase voorbij is, bekijkt FourstaR samen met de kandidaat de mogelijkheden en kansen. Samen onderzoeken ze wat er al in de rugzak zit en aan welke top 10 een functie zou moeten voldoen, wat de werknemer betreft. “Het belangrijkste voor alle partijen is dat we de werknemer coachen naar een duurzame werkplek.” 

Overheid betaalt
Rainier schetst: “Zo houdt door de techniek de functie van datatypiste bijvoorbeeld op te bestaan. Voor deze mensen kijk ik naar mogelijkheden om de switch te maken richting het onderwijs en de zorg. Hier gaan momenteel veel mensen met pensioen. Dat vraagt behalve om animo van de kandidaat vooral om omscholing. Vaak wordt dit betaald door de nieuwe werkgever die daar een overheidssubsidies voor ontvangt.”

Slim solliciteren
FourstaR helpt mensen in een outplacementtraject met omscholen, netwerken aanboren en natuurlijk solliciteren, want dat hebben mensen vaak in geen jaren meer gedaan. Waar je 10 jaar geleden voldoende had aan een brief met cv, moet je er nu op LinkedIn uitspringen om een kans te maken. FourstaR geeft handvatten om slim te solliciteren.

Terugkeergarantie Outplacement
Een andere ontwikkeling is dat bijna iedere werkgever met een tijdelijk contract werkt. “Dat is even wennen, maar zo is het nu eenmaal.” Vaak staat er voor een outplacementtraject een bepaalde termijn. Bevalt je nieuwe job je niet of ziet je nieuwe werkgever het na een maand niet meer zitten met je dan heb je terugkeergarantie in je outplacementtraject. “Je kunt de resterende maanden alsnog gebruiken om samen met ons een geschikte baan te vinden,” verduidelijkt Rainier.

Mooie investering
De overheid heeft budgetten beschikbaar gesteld voor om- en bijscholing om mensen aan het werk te houden. Behalve technische ontwikkelingen en arbeidsmarktveranderingen, zijn er natuurlijk ook baanbrekende veranderingen door COVID-19. Voor ‘kansberoepen’ staan zelfs extra budgetten klaar. Denk daarbij aan beroepen in bijvoorbeeld de ICT, transport, de installatietechniek en de zorg.
“In veel gevallen biedt de werkgever het outplacement traject aan, maar je kunt er natuurlijk ook zélf voor kiezen. Rainier tipt: “Een werknemer kan -een deel van- de transitievergoeding inzetten voor zijn of haar outplacement. Een mooie investering in jezelf, want het bedrag voor outplacement gaat van het bruto transitiebedrag af.”

Geen Commentaar

Sorry, het reactieformulier is gesloten op dit moment.