Het waardevolle (net)werk van een re-integratie-consulent

Het waardevolle (net)werk van een re-integratie-consulent

Het waardevolle (net)werk van een re-integratie-consulent

 

Mijn naam is Lindsay, 37 jaar oud en ik woon samen met mijn man en 2 kinderen in het mooie Limburg. 

 

Op 1 februari ben ik begonnen als re-integratie consulent bij FourstaR. We zaten toen midden in een corona- en thuiswerktijd waardoor het starten bij een nieuwe werkgever zowel voor mij als voor mijn nieuwe collega’s een uitdaging was. Toch had ik het niet beter kunnen treffen! Ik ben bij Fourstar Limburg in een warm bad terechtgekomen. Vanaf dag 1 voelde ik me ondanks de fysieke afstand meer dan welkom. 

 

Gebruikmaken van elkaars netwerk
Het werk als re-integratie consulent is veelzijdig en dit maakt deze functie zo interessant en uitdagend. Geen cliënt is hetzelfde waardoor ieder traject anders verloopt. Ik vind het fijn om persoonlijke contact te hebben met de cliënten en ze te begeleiden in de zoektocht naar een nieuwe uitdaging in hun werkleven. Het is de kunst om ze te ondersteunen en aan te sturen, zonder dat ik de regie overneem. Daarbij is de samenwerking met de opdrachtgevers en collega’s waardevol om gebruik te maken van elkaars netwerk.

Mooie nieuwe baan
Veel van onze cliënten zijn terechtgekomen in een situatie waarvan ze nooit hadden verwacht dat dit ze ooit zou overkomen. Ze hebben vaak geen kennis van de Wet verbetering Poortwachter en ik ben blij dat ik ze hierin wegwijs mag maken. Hierbij komen zowel mijn persoonlijke ervaringen als mijn eigen netwerk soms goed van pas. Zo heb ik onlangs een cliënt in contact gebracht bij mijn vorige werkgever. Dit heeft geleid tot een mooie nieuwe baan voor mijn client! 

 

Zij zal hier in eerste instantie starten middels een ‘in-uitleen regeling’ waarbij zij tot einde wachttijd onder contract blijft bij haar huidige werkgever. Zo kan mijn cliënt enkele uren per week gaan opbouwen op haar nieuwe werkplek en (wanneer alles voor beide partijen naar tevredenheid verloopt) per januari de overstap maken naar een nieuwe uitdaging. 

Beloning
Een mooi voorbeeld hoe de inzet binnen Spoor 2 van deze cliënt in combinatie met de begeleiding en het netwerk van mij als consulent, beloond wordt. 

Geen Commentaar

Sorry, het reactieformulier is gesloten op dit moment.